Eivind Iden
Presis Vegdrift: En liten og effektiv organisasjon som er vant til å rydde vei.
Presis Vegdrift ble etablert i 2015, og er en landsdekkende og ledende leverandør til fylker og Statens vegvesen. Selskapet har en ambisjon om å bli Norges største privateide entreprenør innen drift- og vedlikehold.
Omsetning 2019: 1,09 mrd kroner
Ansatte / underleverandører: 2 278
Drifts- og vedlikeholdskontrakter: 17
Hovedkontor: Nestun, Bergen

Holder vegen åpen fra Nordkapp til Lindesnes

Noen er ute på veien dag og natt for at alle vi andre skal komme oss frem. Fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør er Presis Vegdrift på jobb for å sikre trygge og fremkommelige veier.

Presis Vegdrift er en av de største i bransjen, med 17 drifts- og vedlikeholdskontrakter spredt over hele landet, oppdragsgiver er fylkene og Statens vegvesen.

- Vi sikrer fremkommelighet på vei, og vi skal gjøre det med lavest mulig CO2 utslipp og minst mulig skade på miljøet, sier daglig leder Eivind Iden.

Mennesker, ikke maskiner

For Presis Vegdrift handler drift og vedlikehold om menneskene, ikke maskiner. Da er teknologi som skaper god flyt en viktig ingrediens.

- Vår jobb som ledere er å gi våre medarbeidere rom og mulighet til å ta ansvar, til å føle eierskap og mestring. Da må alt rundt være på plass. Teknologien Zeekit leverer er et viktig bidrag til dette , forteller Iden.

Presis Vegdrift bruker Fleetzeek til datafangst i sine drift og vedlikeholdskontrakter, og Collector Pro til å registrere avvik og styre jobber. Zeekit er Norges ledende teknologiselskap innen datafangst for drift- og vedlikehold.

En sømløs hverdag

Collector Pro er et dynamisk system som kan skreddersys ulike behov og tilpasses hver enkelt virksomhet og aktivitet. Systemet fungerer på mobiler, nettbrett og som webløsning. Data fra Collector Pro kan automatisk overføres til andre systemer, som ELRAPP (SVVs system for oppfølging av drift og vedlikehold) eller regnskap- og prosjektstyringsverktøy.

Collector Pro skaper veldig god flyt i arbeidshverdagen til de som sitter inne og folka vi har ute. Det går millisekunder fra en registrering er gjort i appen til det havner i systemet, derfra er det et par tastetrykk til vi en ordre klar. Det er en sømløs hverdag, og en veldig effektiv måte å jobbe på, sier områdedirektør Krister Tofteberg.

Iden legger til: Jeg har ikke tro på et stort it-system som løser alt. Vi må ha skreddersydd programvare til det som vi holder på med. Der møter Zeekit oss. Mulighetene og risikoen ligger i detaljene. Vi må hele tiden utvikle og tilpasse systemene, på detaljnivå. Det krever kunnskap om hva vi holder på med, det har Zeekit. Målet er at våre medarbeidere opplever god flyt.

- Har kommet langt sammen, men strekker oss lenger

Zeekit er hovedsponsor for Norges Svømmeforbund og landslaget. De norske elitesvømmerne svømmer flere hundre tusen kilometer i året og bruker utallige timer utenfor bassenget. God flyt gjennom vannet når det gjelder som mest er målet. Teknologien som Zeekit leverer er utviklet for å gjøre hverdagen til de som jobber så effektiv som mulig, og den videreutvikles sammen med kunder hele tiden. Sammen for god flyt, rett og slett.

Daglig leder Eivind Iden har selv bakgrunn fra svømmesporten, han trekker en parallell: Teknikken i svømming har utviklet seg voldsomt siden jeg svømte, man svømmer adskillig fortere nå enn for 30 år siden. Det er samme med Zeekit og de digitale løsningene de leverer. Det utvikler seg, og sammen jobber vi med teknikken for å få en best mulig flyt. Vi har kommet veldig langt, men strekker oss hele tiden mot stadig tøffere mål.

Områdeleder Tofteberg avslutter: Jeg har jobbet med Zeekit siden den spede begynnelsen tidlig på 2000-tallet. Selskapet er fremoverlente, og har utviklet ny teknologi og tilpasset seg markedet. De er opptatt av å lytte til entreprenørene og de kjenner bransjen veldig godt. Det er viktig for dette er en hektisk bransje med ekstremt store datamengder som må behandles korrekt. Og er det noe – så ringer jeg bare Zeekit.

Har du spørsmål om drift og vedlikehold eller hvordan din bedrift kan oppnå bedre flyt gjennom digitalisering. Ta kontakt med Robert-Bengtson Fosen.

Eivind Iden: God flyt for meg er når ansvar er plassert 100 prosent, samtidig som menneskene i organisasjonen opplever eierskap og mestring.

Krister Tofteberg: God flyt for meg er når folk veit hva de skal gjøre og alt bare stemmer.