Ny hovedsponsor for Norges Svømmeforbund og svømmelandslagene
Ny hovedsponsor for Norges Svømmeforbund og svømmelandslagene

Norges Svømmeforbund og svømmelandslagene har nå sikret seg en ny hovedsponsor. Zeekit AS, et nordisk teknologiselskap, vil fra 1. januar 2021 være hovedsponsor.

- Julen kom tidlig i år, og det er fantastisk å få på plass en ny hovedsponsor nå på tampen av året. Zeekit brenner for idretten vår og støtter våre ambisjoner, sier generalsekretær i Norges Svømmeforbund Bjørn Soleng.

Midlene skal bidra til utvikling av forbundet, landslagene og arbeid med unge talenter. Avtalen strekker seg over en treårs periode og trer i kraft 1. januar 2021, omfanget av avtalen er ikke offentlig. En større andel av midlene er øremerket utøverne på landslaget.

- For at vi skal gjøre jobben i bassenget er vi avhengig av mange gode støttespillere på land. Dette har vært et annerledes år på mange måter, også økonomisk, så jeg er veldig glad for at vi har fått med Zeekit på laget, sier Henrik Christiansen.

- Vi er stolte av å assosieres med Norges ypperste utøvere, men ikke minst å få bidra til Norges Svømmeforbunds arbeid til å skape svømmeglede i hele den norske befolkningen. Her har vi totalpakka – toppidrett i verdensklasse og samfunnsansvar, sier daglig leder i Zeekit Per Arne Ellefsen.

Viktig avtale i krevende tid
COVID-19 har ikke bare hindret utøvere i å trene som planlagt, det har også medført store økonomiske konsekvenser for særforbundene og klubber. Ifølge en rapport fra annonsørforeningen ANFO kan idretten stå i fare for å miste 100 millioner kroner grunnet pandemien.

- Vår idrett er ikke bortskjemte med sponsorer eller midler, og 2020 har vært et krevende år for alle våre utøvere og oss som forbund. Vi har sett tall som viser at kun 1 av 10 selskaper vil øke satsningen på sponsing i år, så det er givende at vi har funnet en av de få som er villig til å øke satsningen, sier en fornøyd Bjørn Soleng.

- Om lag 45 prosent av alle sponsormidler tilfaller fotball, vi ønsker derimot å bidra til mangfoldet i norsk idrett. Vi vil bruke våre midler for å gjøre en forskjell, for oss handler dette ikke primært om profilering, men om et større samfunnsansvar og en kjærlighet for svømming, legger Per-Arne Ellefsen til.

Om Norges Svømmeforbund
75.000 medlemmer fordelt på 290 klubber Hvor hovedtyngden er svømming.

Om Zeekit
Zeektit AS, er et norsk teknologiselskap som utvikler IT-systemer innen posisjonering og digitale verktøy for bedrifter med ansatte som jobber ute i felt og med kritisk infrastruktur. Selskapet er markedsledende innen leveranser av avanserte flåtestyringssystemer til kraftbransjen og vinterdrift av veg. Selskapets hovedkontor er i Rosenholm Campus på Mastemyr, og datterselskapet ZEEKIT AB har kontorer i Gøteborg og Zeekit Ltd. i Sri Lanka. Zeekit AS ble etablert i 2003 og har i dag 30 ansatte.

Kontaktinformasjon
Norges Svømmeforbund Generalsekretær Bjørn Soleng

Zeekit AS Administrerende direktør Per-Arne Ellefsen 982 30 585, per-arne.ellefsen@zeekit.no

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/ny-hovedsponsor-for-norges-svommeforbund-og-svommelandslaget?publisherId=17847055&releaseId=17897834